Nieuws

  • Uitbreiding remise brandweerkazerne, Leerdam

   ontwerp: Van Pelt architecten
   aannemer: Bouwbedrijf de witte,
   opdrachtgever: Van Pelt architecten

   In opdracht van gemeente Leerdam wordt de brandweerkazerne te Leerdam uitgebreid en gerenoveerd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp en de berekeningen van dit project. De uitbreiding omvat het vergroten van de remise en het plaatsen van een extra verdieping waarmee nieuwe kantoor en vergaderruimten worden gecreëerd. (meer…)

  • 9 Bruggen, Geldermalsen in de Plantage, design/constructie

   ontwerp: Wissing Barendrechs
   aannemer: Nieuwenhuizen- Daandels, Uden
   opdrachtgever: Nieuwenhuizen-Daandels, Uden

   In Geldermalsen wordt de komende jaren gebouwd aan de nieuwbouwwijk deplantage. Centraal staat in deze wijk “het wonen omringd door water en midden in het groen”.Hierbij worden de verschillende buurten met elkaar verbonden door 9 bruggen. Constructiebureau C.A.M Vermeij heeft het constructieve design en de uitwerking hiervan verwerkt.

   De realisatie is met de eerste paal op 25 april 2013 gestart.De bruggen en landhoofden worden uitgevoerd doormiddel van in het werk gestort beton. De vrij gelegen landhoofden zijn gefundeerd op prefab heipalen. Waarbij voor de bruggen ontworpen naast een gracht gekozen is voor trillingvrije avegaarboorpalen. Het in het werk gestorte brugdek, voorzien van een toog is door middel van staalgewapende oplegblokken op de landhoofden geplaatst. Dit om de temperatuur vervorming voor het brugdek alsmede de horizontale verkeersbelasting op te vangen. Landhoofden zijn voorzien van metselwerk en een stalen, gecoate balustrade, bevestigd aan het betonnen landhoofd en brugdek.

   zie ook http://www.n-d.nl/ van Nieuwenhuizen-Daandels bouw.

  • Stallenbouw

   In combinatie met Stalbouw.NL heeft Constructiebureau C.A.M Vermeij reeds jarenlang ervaring met het ontwerpen en uitwerken van Melk- en jongveestallen. De keuze in materialen en draaglijnen speelt een groot belang bij de uiteindelijk bouwkwaliteit en kosten. Zo heeft de tussenafstand van de spanten direct invloed op de keuze van draagconstructie in het dak. Mestkelders worden, indien noodzakelijk na een geotechnisch onderzoek, op staal of funderingspalen berekend. Per project wordt zorgvuldi